Zobrazit menu

Kalendáře jako dárek pro firemní klienty

Art D,

Kalendáře jako dárek pro firemní klienty

Přemýšlíte o tom, jak zajistit, aby si na vás vaši klienti vzpomněli každý den? Chcete se jim připomínat celých 365 dní v roce? Nechte si vyrobit firemní kalendáře či diáře, kterými je pak můžete obdarovat, a budou vás mít neustále na očích. I přes záplavu chytrých aplikací mají totiž kvalitní a pěkně zpracované kalendáře na pracovních stolech či na zdech, a to nejen v kancelářích, pořád své pevné místo.

2016/pr-clanky/kalendare-jako-darek-pro-firemni-klienty1.jpg

Důležitá data stále na očích

I přes ustavičný pokrok moderních technologií je totiž velmi jednoduché a praktické zaznamenat si potřebné datum do kalendáře na stole, kde ho máme stále před očima. Snadno si tak poznačíme datum schůzky s obchodním partnerem a další pracovní akce, ale můžeme dát prostor také důležitým datům z osobního života, jako jsou narozeniny, svátky či výročí, což naši blízcí jistě ocení. Využijete-li možnost být klientovi na očích tak, že kalendáře opatříte logem vaší firmy, vryjete se mu do paměti a on pak vašich služeb s vysokou pravděpodobností využije i v budoucnu.

2016/pr-clanky/kalendare-jako-darek-pro-firemni-klienty2.jpg

Kalendáře ozdobí stůl i stěnu

Kalendáře mohou mít různou podobu – klasické stolní by měly mít jednoduchý a přehledný design. Klienty určitě potěšíte, budou-li stolní kalendáře obsahovat užitečné informace pro podnikatele či manažery. Mohou být daňové, dvoutýdenní či plánovací, opatřit je ale můžete také motivačními citáty, které klientovi zpříjemní den.
Neprohloupíte však ani s nástěnnými kalendáři, zvlášť když se budou skládat z pěkných fotografií, které zútulní kancelářské prostředí, a zároveň budou obsahovat dostatečně velký prostor, kam přijde vaše logo a informace o firmě. Jaké obrázky na kalendáře umístit? Nic nezkazíte fotografiemi přírody, zvířat či známých světových měst. Své fanoušky si jistě najdou i motivy cestování, designu, rychlých aut či reprodukce všeobecně oblíbených umělců. Samozřejmě záleží rovněž na tom, čím se vaše firma zabývá. Je-li to možné, nechte si zajímavě a kvalitně nafotit vaše produkty či nabízené služby, nebo něco, co s nimi určitým způsobem souvisí a přitom je to pro klienty atraktivní. Kalendáře si můžete nechat vytisknout v libovolném formátu a dle vaší představy zvolit i typ papíru. Nebudete-li si vědět rady s návrhem, určitě vám poradí v grafickém studiu.

2016/pr-clanky/kalendare-jako-darek-pro-firemni-klienty3.jpg

Diáře do kanclu i kapsy

Další možností pro praktický a užitečný firemní dárek jsou diáře. Mohou mít pevnou vazbu jako knihy nebo je můžete pojmout spíše jako poznámkové bloky s kroužkovou vazbou. Mohou být rozvržené jako denní či týdenní. Formát by měl být praktický, ne větší než A4, přičemž se velké oblibě těší praktické kapesní diáře, protože je lze nosit všude s sebou. Na firemním diáři by samozřejmě nemělo chybět vaše logo. Vhodná je ražba na desky diáře, reklamní informace lze také umístit dovnitř nebo logo nalepit na desky diáře ve formě samolepky.

Shrnutí:

• Firemní kalendáře a diáře jsou praktický a užitečný dárek.
• Klienti vás budou mít jejich prostřednictvím stále na očích.
• Kalendáře mohou být stolní i nástěnné - důležitý je pěkný design a kvalitní zpracování.
• Motivům se meze nekladou – vsaďte na jistotu (příroda, zvířata, cestování, umění apod.), nebo atraktivně prezentujte vaše produkty či služby.
• Klienty potěší také diáře s logem vaší firmy.